Читај ми!

Хоти се жали амбасадорима Квинте због Вучићевих изјава

Одлазећи косовски премијер Авдулах Хоти сматра да би Европска унија требало са "забринутошћу" да третира изјаве председника Србије у вези са идејом враћања обавезног служења војног рока и помињањем Kосова.

Хоти тврди да Александар Вучић захтева повратак обавезног служења војног рока због Kосова.

Европска унија треба са забринутошћу да схвати ове изјаве. Али, не бринемо. Ми имамо своју војску. Спремну, сада већ део америчке војске у мировним мисијама. Ми смо мирни, ми смо мирни", написао је Хоти на свом Фејсбук налогу.

Затражио од амбасадора земаља чланица Kвинте и амбасадора ЕУ у Приштини реакцију, након, како каже, "притисака и претњи Српске листе против несрпских мањина на Kосову".

"Изјаве, као и притисак и застрашивање несрпских мањина, имају за циљ да се умешају у парламентарне изборе на Kосову и поремете демократски процес. Оваква понашања су неприхватљива", навео је Хоти.

"Тражимо од вас да предузмете све неопходне мере против овог опасног приступа и јасно ставите до знања да мешање у политички процес на Kосову не може да прође без последица за оне који су умешани", додао је Хоти, а саопштено из косовске владе.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво