Читај ми!

Исуфи: АБК очекује да буде у влади, Харадинај наш једини кандидат за председника

Потпредседник Алијансе за будућност Косова Ахмет Исуфи изјавио је да у тој партији очекују да буду део будуће косовске владе и да немају црвене линије ни са једним политичким ентитетом, али да ће инсистирати да место косовског председника припадне Рамушу Харадинају, лидеру Алијансе.

"Алијанса је од почетка показала да не постоје црвене линије са другим странкама. Створићемо коалицију са странком која гарантује добро управљање, гарантује приступ грађанима Косова у побољшању њиховог живота, а такође смо и странка која нема непријатеља", рекао је Ахмет Исуфи приштинским медијима.

Додаје да Алијанса нема гласове за друге кандидате осим за Рамуша Харадинаја за председника.

"Одредили смо свог кандидата за председника и не играмо се са ставом. Због тога смо рекли да ћемо да будемо део владе, истовремено ћемо да тражимо да председник буде господин Харадинај, јер представља уједињујући став. Према томе, место председника припада њему и верујемо да ће то постати", рекао Исуфи.

Ванредни парламентарни избори на Косову биће одржани 14. фебуара, а од нове скупштине се очекује да поред владе, изабере и новог косовског председника, чију дужност привремено обавља Вјоса Османи.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се