Читај ми!

Обележена годишњица убиства Оливера Ивановића

Чланови породице, сарадници, пријатељи и суграђани Оливера Ивановића окупили су се у Косовској Митровици и паљењем свећа обележили три године од његовог убиства, поручивши да очекују откривање налогодаваца и починиоца.

На одвојеним скуповима, најпре у 08.15, у време када је убијен, истакли су да је им је тешко да буду на месту док пале свеће, нарочито када су годишњице и оценили да "Митровица никада неће бити слободан град док не буду сазнали ко су убице и налогодавци".

"И ово мало грађана Косовске Митровице, чланови његове породице ће увек изнова и изнова подсећати и Београд и Приштину и међународну заједницу на страшно убиство које се десило на овом месту и тражити да се сазна потпуна истина. Бојимо се да ми ту истину нећемо сазнати све до тренутка док се неке нове власти у Београду не буду појавиле", казали су сарадници Ивановића.

На другом скупу у 10 часова потпредседница ГИ СДП Ксенија Божовић, рекла је да и данас после три године на истом месту у Косовској Митровици "мук и тишина, ништа се променило није осим што имамо траљаву истрагу, имамо три оптужнице, имамо 12.000 доказног материјала, а ми се враћамо на почетак. Страшно, трагично".

"Грађанска иницијатива СДП, поново позива са овог места све надлежне институције, приштину,Београд, међународну заједницу, Еулекс. Шта је урађено? Ништа. Да ли ће те нешто урадити? Сумњамо. А ми ћемо вас подсећати и чекати, чекаћемо јер убица Оливера Ивановића мора да се изведе пред лице правде уколико кажете да сте за демократију и заштиту људских права", навела је Ксенија Божовић.

Са помена у Београду, премијерка Ана Брнабић послала је поруку да Влада Србије неће бити мирна док злочин не буде расветљен.

И председник Александар Вучић указује на то да је опструкција Приштине проблем у расветљавању убиства.

За три године, три оптужнице, а процес још није покренут

У Приштини су за три године написали три оптужнице, а судски процес још није покренут. Ухапшено је шест особа које се повезују са убиством Оливера Ивановића.

Дејан Васић, адвокат оптуженог Драгише Марковића, сматра да је Приштина очигледно у том поступку политички инструирана, јер сви они, тужиоци и судије, знају да је то потпуно неубедљиво и да је то потпуно без икаквих доказа покренут поступак, као и да су људи без икаквих основа у притвору.

Адвокати оптужених затражили су хитно заказивање припремног претреса по новој оптужници.

Недавно одлагање рочишта по трећој оптужници адвокати одбране оптужених оценили су као јасну намеру да се судски процес одуговлачи.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво