Читај ми!

Вучић: Очекујем да ћемо бити у стању да вакцинишемо 80 одсто нације

Председник Александар Вучић изјавио је да је велики одзив за добровољно пријављивање за вакцинацију, додајући да очекује да ће Србија бити у стању да вакцинише 80 одсто нације.

Александар Вучић је још једном позвао све грађане да се вакцинишу.

"Данас нам се за мање од два сата телефонског пријављивања за вакцину јавило више од 17.000 људи. Мораћемо да отворимо нове линије да бисмо могли да примимо све који желе да се пријаве", рекао је Вучић.

Додао је да очекује да ће држава бити у стању да вакцинише 80 одсто нације, а да ће жељу за вакцинацијом исказати више од 90 одсто.

"Што говори да су они са бесмисленим теоријама завере у мањини, али су гласни и ништа више од тога", констатовао је Вучић.

На питање када ће се он вакцинисати, и да ли ће сачекати кинеску вакцину, с обзиром на информације да је ефикасност кинеске, "Синовакове" вакцине, нешто већа од 50 одсто, Вучић је рекао да ће свакако примити вакцину, свеједно коју, те да ће Србија добити другу кинеску вакцину, "Синофармову", која је нешто другачија.

"Позивам све да приме вакцину. Ја нисам од оних који су потрчали да приме вакцину, желим да делим судбину свих људи. Свеједно ми је коју ћу ја, као и чланови моје породице, вакцину примити", рекао је Вучић. 

"Држава ће помоћи Златибору" 

Панорамска жичара на Златибору биће велики подстрек за развој Златибора и целог Златиборског округа, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић и најавио да ће држава још помоћи за даљи развој тог дела земље.

"Држава ће помоћи колико може", нагласио је Вучић у обраћању новинарима после отварања жичаре на Златибору.

Казао је да ће држава помоћи да се изгради обилазница око Златибора, за коју треба издвојити око два милиона евра, као и да ће држава помоћи око изградње пута до Поникви у дужини од девет километара.

Вучић је навео да ће се градити ту и најмодернији комплекси спортских терена.

То ће све помоћи да се ту привуче још више туриста, додао је Вучић.

Честитао је председнику Општине Чајетина Милану Стаматовићу на том пројекту и свима који су у њему учествовали.

Стаматовић је захвалио Вучићу што је разумео да тај пројекат има национални значај и изразио наду да ће та општина још боље сарађивати са државом у наредном периоду.

Изразио је очекивање да ће држава у наредном периоду показати више разумевања за децентрализацију и истакао да је важно да се уведу платни разреди, како би се исто вредновао рад и у малим општинама као у великим градовима.

Додао је да је Чајетина једна од ретких општина које имају раст у броју новорођене деце на селу.

Људе интересује да живе боље 

Поводом коментара да се доласком на Златибор "помирио" са Миланом Стаматовићем, Вучић је рекао да су такве изјаве бесмислене и да је дошао због важних пројеката, јер људе интересује да живе боље.

"Ми смо разговарали о пројектима који су важни. Њему је важна и Чајетина и Србија, мени је важна и Чајетина и Србија и нормално да разговарамо. Ништа више од тога. Данас сте могли да видите можда 20-30 људи који су више подржавали мене него Милана и можда стотинак људи који су можда подржавали Милана више него мене и сви су аплаудирали на исте ствари", рекао је Вучић.

Како је додао, људи желе исте ствари, а то је да живе боље и да им буде лакше, те да их не интересују политичке странке појединачно.

Рекао је да никада није био против пројекта жичаре на Златибору, као и да му није проблем да било коме ко му је на неком нивоу политички противник каже да је нешто добро урадио, ако је то важно за Србију.  

Ако се нешто мења у споразуму, мора да се разговара са Србијом 

Упитан за састанак специјалног представника за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака и шефа Бироа Стејт департмента за Европу и Евроазију Филипа Рикера, на којем су најављене промене Вашингтонског споразума, казао да није ништа готово само што су се срели Американци и Европљани, или Немци.

"Интересантно ми је да сви који су критиковали Вашингтонски споразум, говорећи да није у корист Србије, сада углавном ћуте, јер су представници косовских Албанаца и неки у Европи против тог документа", нагласио је он.

Вучић је рекао да за део који је Србија потписала неко мора Србију да пита.

"Лепо је што су се састали, али о делу који је Србија потписала и прихватила, неко мора са Србијом да разговара. Ми смо спремни да разговарамо са свима", истакао је он.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво