Вучић: Имам снимке својих разговора, од звона телефона па до краја

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да поседује снимак дела својих прислушкиваних разговора, на којима се чује звоно телефона и цели разговори које је имао.

Ако је потребан већи доказ од тога да је прислушкиван, председник Вучић очекује да му се каже, али се сам неће бавити тим питањем, већ то препушта, како је рекао новинарима у Лаћарку, надлежним српским органима.

"Чувам те снимке и нећу вам то дати, јер нећу да рушим своју државу, пошто верујем у њихову част и поштење људи у овој земљи. И верујем да им страни интереси неће бити испред интереса Србије", навео је Вучић, после посете породици Јованке Ђурић, мајке деветоро деце.

Уверен је да ће надлежни тај посао урадити у складу са законом.

"Нећу тиме да се бавим. Наша држава постоји, за разлику од других које постоје само на папиру и којима руководе стране службе. Србија је једна од ретких независних држава и тиме може да се поноси", поручио је Вучић.

Додаје да то само говори да одређени људи не заслужују значку коју имају.

Истиче и да је Србија земља у којој не доминирају интереси туђих страних служби и где се не ради о њиховом интересу.

На питање да прокоментарише изјаву бившег начелника Управе криминалистичке полиције Србије, генерала Родољуба Миловића, да српска полиција не постоји ако је тачно да је председник Србије прислушкиван годину и по дана – Вучић је кратко одговорио да је Миловић у праву, да такве ствари не смеју да се дешавају.

"И даље вагамо о увођењу обавезног војног рока"

Александар Вучић изјавио је да се засад само "вага" за и против увођења обавезног војног рока, иако, како је објаснио, постоји доста разлога за и нешто мање против.

"Нема још коначне одлуке", рекао је Вучић одговарајући новинарима у Лаћарку о увођењу обавезног војног рока.

Истакао да тај војни рок не би трајао годину дана, као раније, већ четири, пет или шест месеци.

У разлоге "за" убројао је то што би, поред осталог, били "подигнути" погранични крајеви, који, каже Вучић, демографски умиру, попут Неготина, Пирота, Зајечара, Прибоја, Љубовије...

"У тим местима бисмо подизали касарне или обнављали касарне, где би свака врста економске активности допринела даљем економском развоју тих места, а тај потез би значајно унапредио и нашу борбену готовост", подвукао је Вучић.

Увођење обавезног војног рока би, указује, свакако створило веће трошкове за државу.

Почев од тога да би, каже, држава морала сваког дана да обезбеди четири оброка за војнике, да плати од мазут или гас, као и све друге трошкове од регрутације до отпуста из војске.

"Биће, наравно, увек и оних који ће рећи да је то губљење времена... Сад треба да меримо, није журба, али добро је да се чују различити аргументи, а онда ћемо преломити у неком тренутку", закључио је Вучић. 

"После Светог Саве ћу обићи споменик Стафану Немањи"

Председник Србије пренео је новинарима да планира да после празника Светог Саве обиђе споменик Стефану Немањи, на који је, како је истакао, посебно поносан.

"Гледаћу да после празника Светог Саве обиђем споменик Стефану Немањи, на који сам нарочито поносан и на лепоту уметничког дела Александра Рукавишњикова", рекао је Вучић.

Нагласио је да ће Савски трг, где се налази тај споменик, бити међу неколико најлепших у целој Србији.

Председник каже да ће тај трг имати 250 стабала, музеј историје Србије, као и железничке станице која је дуго била ругло.

"Ту се види и 'Београд на води', који се винуо ка небу", напоменуо је Вучић.

Подсетио је да је држава сада највише уложила у Храм Светог Саве у последњих 70 година и успела сада да га заврши.

"Подигли смо и споменик Стефану Немањи, најважнијем српском владару раног средњег века. Надам се да ћемо моћи да помогнемо потпуну обнову манастира Хиландар, за који су важне три личности, Свети Симеон, Свети Сава и краљ Милутин. Помажемо и у Дежеви, селу Светог Саве, да се подигне црква", рекао је председник Србије.

"Тешка година пред нама, то је сад важније од председничких избора"

Председник Вучић рекао је да нам предстоји тешка година, са много изазова, што је у овом тренутку за њега важније питање од председничких избора.

Вучић је, упитан за писање медија о будућим председничким кандидатима Мариники Тепић и Дејану Бодироги, казао да није на њему да се тиме бави.

"За следећи Бадњи дан можете да ме питате у вези с изборима. Предстоји не лака година борбе са короном, притисака око КиМ и РС. Предстоји не лака економска година, јер ће сви тражити од државе помоћ. А држава није ћуп, и Србија је дала највише помоћи, пропорционално свом буџету. Свакако тешка година нас чека, много изазова је пред нама", објаснио је Вучић.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво