Читај ми!

Вучић у посети породици Јованке Ђурић, мајке деветоро деце

Председник Александар Вучић посетио је домаћинство Јованке Ђурић, самохране мајке деветоро деце, у Лаћарку, селу у општини Сремска Митровица. Рекао је да ће та породица добити намештај за кућу, кревете, кухињу и друге потребне ствари.

Председник је ту породицу посетио и крајем 2019. године, када је чуо да мајка Јованка подиже седам синова и две кћери, без супруга, који је раније преминуо.

Вучић је данас поразговарао са децом, питао их шта воле да раде, да ли нешто тренирају, да ли воде рачуна једни од другима...

Запитао је Јованку да ли је стигла крава за то домаћинство, коју су такође добили као помоћ, а она је потврдила да је у међувремену "стигло" и теле.

У разговору с председником, деца су говорила шта би желела да раде, па је једна од девојчица рекла да би да буде полицајка, а дечаци тренирају фудбал.

Деца су будућност Србије, јер ако не буде деце запитаћемо се ускоро за кога онда градимо толике путеве, подижемо фабрике и друго, рекао је Вучић.

"Знам да иако Србија добро напредује има још много сиромашних људи. Али, за Јованку то не може да се каже, она је најбогатија у Србији", рекао је Вучић.

Додаје да држава покушава да помогне на разне начине сирмашним грађанима.

"Нас деца могу да спасу, она су будућност и све што радимо и градимо без деце нема смисла. Ако нас стварно за 50 година буде мање од пет мииона, за кога смо онда г радили путеве, болнице, фабрике...", запитао је Вучић.

Истиче да је породица Јованке Ђурић дивна и да им је држава помогла око куће, тако да је сада решено питање столарије, крова, фасаде...

"Помоћи ћемо још, и једну краву смо купили", навео је Вучић и захвалио тој породици на гостопримству.

Кад је реч о локалној самоуправи, казао је да се припрема велики пројекат за додатну изгбрадњу 10.000 метара квадратних опште болнице у Сремској Митровици, као и за реконструкцију постојећег дела болнице.

Јованка Ђурић је захвалила Вучићу: "Велико хвала председнику и свима који су помогли да нам се омогуће бољи услови". 

Јованка је пре скоро три године остала без мужа и сама подиже седморицу синова и две ћерке, а породица живи од посластичарнице "Девет слаткиша" и дечјег додатка од 15.000 динара.

Најстарије дете, ћерка Цвија има 19 година, а најмлади, син Урош осам година. У породици су и синови Милош (18), Милан (17), Немања (16), Милица (15), Стефан (13), Михајло (10) и Огњен (9).

Са председником Вучићем породицу је данас посетио и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, који је, иначе, из тог краја.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво