Читај ми!

Вучић, Брнабићева и Селаковић данас о дешавањима у Црној Гори и региону

Председник Србије Александар Вучић одржаће састанак са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министром спољних послова Николом Селаковићем данас, 29. новембра 2020.године, у 18.00 часова.

Састанак ће бити одржан у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштено је из Канцеларије за сарадњу с медијима председника Србије.

Након састанка предвиђено је обраћање медијима.

Како је претходно потврђено Танјугу у кабинету председника Републике, састанак је организован поводом најновијих дешавања у односима са Црном Гором и у жељи да се спусте тензије.

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен је за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору.

Потом, Министарство спољних послова Србије саопштило је да је поступило на реципрочан начин, па је амбасадор Црне Горе у Београду Тарзан Милошевић такође проглашен персоном нон грата.

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је да жали због протеривања двојице амбасадора и додао да ће нова влада радити на "оздрављењу односа" са Србијом и промоцији добросуседске политике с Београдом.