Читај ми!

Објављен снимак покушаја паљења српске заставе у центру Грачанице

Објављен је снимак на којем се види како су непознате особе синоћ запалиле ватру испод јарбола са заставом Србије у центру Грачанице, поред споменика Милошу Обилићу. Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је да је снимак предат полицији, позивајући је да пронађе одговорне за последње инциденте.

Очевици догађаја пренели су синоћ РТС-у да су непознати мушкарци зауставили аутомобил код платоа на којем је споменик, посули бензин око јарбола и запалили ватру.

Интервенцијом присутних ватра је угашена и није захватила заставу, а изгредници су побегли са лица места.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је да је видео-снимак предат полицији, позивајући је да пронађе одговорне за последње инциденте у Грачаници.

"Одмах након што је постављен билборд ОВК у Кишници упозоравали смо да то може да буде окидач за немиле догађаје. Синоћ смо имали покушај паљења заставе. Ступио смо у контакт са очевицима, након чега смо позвали полицију која је извршила увиђај. Очекујемо да се одговорни пронађу. Да ли су ови случајеви повезани, то ћемо видети. Очекујем од полиције да нам саопшти докле је стигла са истрагом, и да коначно сазнамо да ли смо безбедни или нисмо", рекао је Поповић.

Поповић је од међународне заједнице, полиције, амбасада, Кфора затражио да својим кредибилитетом и ауторитетом упозоре све који покушавају да наруше мир и безбедност на Косову и Метохији да то не смеју да раде, и да полиција и Кфор морају да повећају своје присуство. 

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић позвао је да се појача међународно безбедносно присуство у српским срединама.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво