Читај ми!

"Тек ће да се види колико смо изгубили смрћу Амфилохија"

Председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да ће из рада митрополита Амфилохија, а нарочито последњих година, много поука моћи да се извуче и да се разуме да само уз јединство и заједништво српски народ може све да оствари.

На питање новинара да ли би смрт митрополита могла и у којој мери да утиче на положај СПЦ, а посредно и на позицију српског народа у Црној Гори, он је рекао да ће "тек да се види колико смо изгубили смрћу митрополита, иначе великог и харизматичног човека".

"То је велики губитак и за СПЦ и за митрополију црногорско-приморску", рекао је Вучић.

Очекује, како истиче, да ће црква, добро вођена руком патријарха Иринеја и осталих епископа, умети на успешан начин да подигне енергију српског народа и жељу да остане свој на своме и да живи у јединственим односима са својим народом у свим деловима бивше Југославије.

Србија и Црна Гора морају да буду блиске једна другој, да сарађују једни са другима.

На питање да ли мисли да ће у свим круговима у Црној Гори бити схваћено да је његово присуство на сахрани митрополита бити значајно за још боље односе Србије и Црне Горе, како то мисли владика Јоаникије, Вучић каже да увек има више тумачења.

Истиче и да би највише волео да сутра не каже ниједну реч, да не говори на сахрани: "Да одам пошту, посетим српску кућу и вратим се у Београд...".

"Много би било боље да не кажем ниједну реч, јер би то више говорило о природи посете, о природи поштовања", истакао је Вучић.

Нисам сагласан, али поштујем одлуку ДФ-а 

Вучић је рекао да није сагласан са одлуком лидера Демократског фронта да подрже мањинску владу Здравка Кривокапића, али да поштује њихову одлуку.

Новинарима у Подгорици је рекао да су му током сусрета лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић пренели да ће подржати владу Здравка Кривокапића.

"Ја сам им на то одговорио: Супер, ви доносите одлуке, ја се не мешам. И то показује колико Србија нема утицај. Да сте мене питали да ли бих ја на такав начин било када и било коју владу подржао, ја не бих", рекао је Вучић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво