Читај ми!

Одржана прва седница нове владе, министри преузимају ресоре

На првој седници Владе Републике Србије која је одржана данас, за генералног секретара Владе постављен је Новак Недић, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима. Новоизабрани министри преузимају дужности.

Предлози закона и други акти који су достављени Народној скупштини пре избора нове владе, повучени су из скупштинске процедуре.

Чланови владе усвојили су решење о престанку дужности државних секретара у свим министарствима.

Влада Републике Србије донела је одлуку да се редовне седнице одржавају четвртком у 13 часова.

Вујовићева преузела дужност у Министарству животне средине 

Одлазећи министар заштите животне средине Горан Триван предао је дужност новој ресорној министарки Ирени Вујовић. 

"Примопредаја је чин од изузетног значаја, јер је то начин да се осигура континуитет у раду Министарства", истакао је Триван. 

Министарка Ирена Вујовић захвалила је свом претходнику на срдачној добродошлици и истакла да је спремна да се суочи са изазовима који је очекују на новој дужности, те да ће се трудити да радом и резултатима оправда поверење које јој је указано.

"Посао у ресору заштите животне средине обављаћу часно, одговорно и посвећено, као што сам обављала и дужности које су ми до сада биле поверене. Очекује нас велики посао, морамо да радимо више него икада пре, како бисмо остварили циљеве које је поставила председница Владе Ана Брнабић. Верујем да ћемо успети у томе и да ће грађани врло брзо моћи да виде резултате нашег рада", поручила је Вујовићева. 

Ружић предао дужност Обрадовићевој и преузео нови ресор

Досадашњи министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић предао је данас дужност новој министарки Марији Обрадовић.

Ружић је нову министарку упознао са резултатима Министарства који су постигнути у претходном периоду, као и са јавним политикама чију је реализацију потребно имплементирати како би државна, локална и јавна управа биле ефикасни системи у служби грађана и привреде.

Ружић је колегиници пожелео успех у раду и истакао да је у Министарству чека тим професионалних службеника на које ће моћи да се ослони, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић преузео је дужност од досадашњег министра Младена Шарчевића. На састанку, приликом примопредаје предат је Извештај о раду министарства. Досадашњи министар упознао је министра Ружића о резултатима рада Министарства и активностима које су у току.

Министар Ружић истакао је да му је част што је по трећи пут министар у Влади Републике Србије и да овако велики ресор просвете и науке представља изазов, али се нада да ће се сва отворена питања уз добар тим решити.

Шарчевић му је пожелео срећу у даљем раду и нагласио да у Министарству просвете, науке и технолошког развоја раде професионалци и кадар веома посвећен подизању квалитета образовања и науке. 

Вулин и Стефановић потписали Записник о примопредаји дужности

У складу са Протоколом о примопредаји дужности у органима државне управе, новоизабрани министар унутрашњих послова Александар Вулин преузео је данас дужност од досадашњег министра Небојше Стефановића, који је изабран за министра одбране, саопштио је МУП.

Након интонирања химне, министри Стефановић и Вулин, потписали су Записник о примопредаји дужности.

Министар Стефановић уручио је официрску сабљу министру Вулину, који му је пожелео успех на новој дужности.

Свечаности која је одржана у Великој ратној сали старог Генералштаба присуствовали су чланови колегијума министра одбране и министра унутрашњих послова.

Маја Гојковић преузела ресор културе и информисања 

У просторијама Министарства културе и информисања, данас је извршена примопредаја дужности министра културе и информисања између Владана Вукосављевића и Маје Гојковић, наводи се на сајту Министарства културе.

Маја Гојковић је, након поздрава са одлазећим министром Вукосављевићем, потписала протокол о примопредаји.

Мандат министарки културе и информисања у новој Влади РС почео је да тече после полагања заклетве у Скупштини Србије, 28. октобра 2020. године.

Зоран Ђорђевић предао надлежност Дарији Кисић Тепавчевић

Досадашњи министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у складу са протоколом о примопредаји дужности у органима државне управе у Палати "Србија", предао је дужност новопостављеној министарки Дарији Кисић Тепавчевић и пожелео јој успешан мандат, истакавши да је сигуран да ће на тој дужности дати свој максимум.

Зоран Ђорђевић је новој министарки предао извештај о раду у претходне три године и четири месеца свог мандата као и извештај ДРИ, како би је тиме упутио у стање ресора којим ће руководити.

"Била је част и привилегија обављати дужност у овом Министарству. Министарки Кисић Тепавчевић желим срећу и успех у раду, сигуран сам да ће успети да на адекватан начин одговори свим изазовима", рекао је Ђорђевић.

Министарка Кисић Тепавчевић је захвалила Ђорђевићу на искуствима која јој је пренео и истакла да ће се преданим радом борити за обезбеђивање бољих услова живота и рада грађана Републике Србије, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Министарства.

"Потрудићу се да на најбољи начин одговорим изазову који је преда мном", поручила је Кисићева.

Анђелка Атанасковић преузела ресор привреде 

Новоизабрана министарка привреде Анђелка Атанасковић преузела је данас дужност од досадашњег министра Горана Кнежевића, саопштило је Министарство привреде.

Примопредаја дужности обављена је у просторијама Министарства привреде, а Кнежевић је том приликом новој министарки пренео своја искуства.

Министарка Атанасковић је захвалила Кнежевићу и поручила да ће наставити да ради на даљем економском јачању земље и подизању животног стандарда грађана.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво