Читај ми!

Тачи: ЗСО само у уставним оквирима, нећемо Републику Српску

Косовски председник Хашим Тачи поновио је став Приштине да Заједница српских општина, коју, према његовим речима, Србија покушава да врати за преговарачки сто, није техничко питање и да неће бити промене устава по том питању.

Хашим Тачи, који се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком срео пре два дана, поновио је да је косовски уставни суд дао своје мишљење и да неће предузимати даље кораке по питању Заједнице српских општина.

"Заједница уопште није техничко питање, имамо и мишљење Уставног суда, имамо обавезу да је спроведемо. Косово нема обавезу да предузима даље кораке, било који помак из тог оквира значи Републику Српску, то је улазак у процес напада на државу Косово изнутра, посебно када Србија није спремна да призна Косово, са овом заједницом", преноси Газета експрес Тачијеву изјаву.

Председник Србије Александар Вучић истакао је после данашњег састанка са Лајчаком, да ће се Србија држати договореног плана имплементације, да ће инсистирати на испуњавању Бриселског споразума, односно на формирању Заједнице српских општина, али не као невладине организације, што би једино било у складу са садашњим косовским уставом.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво