Читај ми!

На путу ка Београду, Лајчак обишао Мердаре

Известилац ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак обишао је, на путу ка Београду, административни прелаз Мердаре између централне Србије и Косова, чији је капацитет недавно проширен.

"На путу ка Београду, поносан сам што обилазим прелаз Мердаре изграђен са 4,6 милиона евра, а које сада обе стране у потпуности користе, како је договорено у дијалогу још 2011. године", написао је Мирослав Лајчак на свом Твитеру.

Лајчак је боравио два дана у Приштини где је разговарао са представницима политичких странака, а после подне састаће се у Београду са председником Србије Александром Вучићем.

Специјални представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак поручио је да Приштина мора да покаже конзистентност спровођењем споразума о ЗСО из 2013. и 2015. године. 

"Следећи корак је разговор о статуту и треба да се договоре детаљи за формирање те организације. Имплементација почиње када се потпише свеобухватан споразум, али треба да се зна унапред шта се потписује", рекао је Лајчак на крају посете Приштини. 

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се