Амбасадори Анголе и Данске предали акредитивна писма

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Анголе и амбададорке Данске.

Председник Вучић је изразио задовољство што ће имати прилику да, кроз сарадњу са амбасадором Алсином душ Презереш Изате Франсишком да Консеисаом, доприноси унапређењу односа Србије и Анголе.

Подсетио је подсетио да су дипломатски односи Београда и Луанде успостављени пре четрдесет пет година и да се обе земље поштују и негују традиционално пријатељство из времена некадашње Југославијe и чланства у Покрету несврстаних, саопштила је прес-служба председника.

Вучић је нагласио да је један од спољнополитичких приоритета Србије јачање сарадње са Комисијом Афричке уније.

Замолио је амбасадора да Консеисаоа да руководству Анголе пренесе захвалност за разумевање за ставове Србије, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље. Он је додао да ће Србија на исти начин подржавати територијални интегритет и суверенитет Анголе.

Амбасадор да Консеисао је рекао да је један од приоритета његове дипломатске мисије у Србији да повећа економску сарадњу двеју земаља и заинтересује српске инвеститоре за улагања у Анголи.

Данска жели више својих компанија у Србији

Током предаје акредитивних писама амбасадорка Kраљевине Данске Сузан Шајн пренела је поздраве данске краљице Маргарете Друге и истакла да је њен циљ да доведе више данских компанија на српско тржиште.

Узвративши поздраве, председник Вучић је амбасадорки Шајн пожелео добродошлицу и успех њене дипломатске мисије у Београду и рекао да га радује интензивирање политичког дијалога Србије и Данске.

"Србија може много да научи од Данске, посебно у областима кључним за европске интеграције", навео је председник Вучић, пренела је Служба председника за сарадњу са медијима.

Вучић је тим поводом захвалио Данској за континуирану подршку Србији у преговарачком процесу за чланство у Европској унији и изразио очекивање да ће за нову српску Владу један од приоритета да буду реформе са циљем убрзања европског пута.

Председник Вучић и амбасадорка Шајн су се сагласили да би наш напредак ка ЕУ, уз постојеће добре економске показатеље, допринео већем интересовању компанија из Данске да улажу у Србији.

Председник Вучић је рекао да би долазак више данских компанија много значио за српску економију, посебно за развој предузетничког духа и радне етике.

Председник Вучић и амбасадорка Шајн су разговарали и о ситуацији у региону, као и о глобалним изазовима, које је наметнула пандемија коронавируса, посебно за светску економију.

Акредитивна писма Вучићу је предао и нови амбасадор Израела Јахел Вилан

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво