Читај ми!

Ђурић у Вашингтону: Ми смо спремили широку палету пројеката

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да ће српска делегација и председник Вучић у Вашингтону представити агенду економске сарадње Београда и Приштине која може потпуно да промени парадигму односа Срба и Албанаца.

У Вашингтону почињу дводневни разговори српске и приштинске делегације о, како је најављено, економској сарадњи Београда и Приштине.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да ће српска делегација и председник Вучић представити агенду економске сарадње Београда и Приштине, која може потпуно да промени парадигму односа Срба и Албанаца.

Указује да разговори неће бити једноставни и лаки јер, како каже, у албанским медијима потпуно доминира тема као да је судњи дан, a њихови представници најављују да ће говорити о повезивању Косова и Aлбаније, и Косова и Северне Македоније.

"Ми смо се спремили за озбиљне пројекте о сарадњи нас и Приштине, припремили смо широко палету пројеката – инфраструктурне пројекте и шансу за младе привреднике, али смо и спремни да штитимо српски интерес радећи на јачању економских веза", рекао је Ђурић.

Очекује да на сто буду стављене и тешке политичке теме.

"Уколико до тога буде дошло, сви они који прате српску политику претходних осам година могу да знају да ће одговор државе Србије на конструктивне предлоге бити одговоран, али ћемо увек бити спремни да када је потребно и одбијемо оно што није у интересу Србије", рекао је Ђурић.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се