Вучић у Вашингтону, почињу разговори о економској сарадњи Београда и Приштине

У Вашингтону почињу дводневни разговори српске и приштинске делегације о, како је најављено, економској сарадњи Београда и Приштине.

Председнику Алкесандру Вучићу и премијеру привремених приштинских институција Авдулаху Хотију добродошлицу је пожелео амерички саветник за националну безбедност Роберт О 'Брајан,уз поруку да ће састанак у Белој кући унапредити мир кроз економску сарадњу.

Домаћин састанка је и специјални саветник америчког председника Ричард Гренел.

Он није искључио могућност да се, осим економских, отворе и друга питања, али тврди да Вашингтон нема никакав тајни план.

Гренел је рекао да ће у првом делу састанка инсистирати на три теме: развој путне и железничке инфраструктуре, и развој авио-саобраћаја између Београда и Приштине.

Истакао је да САД очекују да две стране испуне оно што су договориле и спремне су да на неки начин дају подстицај и Београду и Приштини за развој економске сарадње.

Гренел није могао да потврди хоће ли се Трамп придружити, али је нагласио да је председник итекако упознат са оним што се припремало последњих дана и са оним што ће уследити.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара