Читај ми!

Хоти: У Вашингтону о инфраструктурним пројектима

Косовски премијер Авдулах Хоти изјавио је да ће на састанку делегација Београда и Приштине у Белој кући иницирати разговор о великим инфраструктурним пројектима, али је оставио прилику да се отворено разговара и о другим темама.

"Наш договор за овај састанак био је да разговарамо о великим инфраструктурним пројектима који интегришу две економије", рекао је Авдулах Хоти приштинским медијима који извештавају из Вашингтона.

Додао је да је припремио листу са којом ће наступити у дијалогу, не наводећи о којим пројектима се ради.

Рекао је и то да се све теме намећу током дијалога.

Раније данас медији на албанском су јавили да ће приштинска делегација презентовати више пројеката који се тичу инфраструктурних повезивања, вредних три милијарде долара.

"Косовска делегација започела је припреме пре 10 дана. У Белој кући ће бити представљени велики пројекти вредни три милијарде долара. То су железница Призрен–Драч, енергетски гасовод Скопље–Приштина, те вишемодна станица која достиже вредност од 50 милиона долара", пренео је неименовани саговорник из косовске владе.

Приштинску делегацију на састанку предводи премијер Авдулах Хоти. Уз њега у њој ће бити и потпредседници владе, те министарка спољних послова и координатор за дијалог са Београдом.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво