Борељ: Надам се важном искораку у нормализацији односа Београда и Приштине

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ обавестио је министре спољних послова ЕУ на састанку у Бриселу о наставку дијалога Београда и Приштине изразивши очекивање да ће наредни састанак у оквиру дијалога, планиран за четвртак, 16. јула, у Бриселу, довести до "важног искорака у правцу нормализације односа Београда и Приштине".

"Задовољан сам што могу да обијавим да је дијалог Београда и Приштине поново покренут, а да ће се разговори који су почели у недељу наставити другим састанком у четвртак", поручио је Борељ.

Борељ је председавајући првим физичким састанком Савета ЕУ од увођења рестриктивних мера против ковида 19 обавестио министре спољних послова ЕУ-27 да су на видео-конференцији у недељу договорени главни елементи процеса и агенда састанка у оквиру дијалога Београда и Приштине који ће се "физички" одржати овог четвртка у Бриселу.

"Имамо широку агедну и договор о чему све морамо да разговарамо како би дошли до правно обавезујућег споразума о нормализацији односа између Приштине и Београда", поручио је Борељ.

Он је оценио да су ЕУ и специјални представник Мирослав Лајчак "направили добар посао" у циљу поновног покретња дијалога Беогрда и Приштине.