Вулин: Вокер и Тачи делили радост, праведно да деле и оптужнице

Министар одбране Александар Вулин каже да је разочаран што бивши шеф верификационе мисије ОЕБС-а на Косову Вилијам Вокер није обухваћен оптужницом за ратне злочине уз Хашима Тачија јер је, како додаје, реч о човеку који је 1999. године, злоупотребљавајући мисију ОЕБС-а, активно радио на правдању злочина над Србима.

"Само за његову улогу у измишљању злочина у селу Рачак заслужио је да одговора пред судом за ратне злочине", рекао је Вулин, коментаришући Вокерову изјаву да је већину злочина на КиМ починила Србија, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Нагласио је да сви убијени српски цивили, полицајци и војници, као и њихове породице имају право да сазнају како је Вокер "чувао и правио тзв. ОВК и које је све њихове злочине оправдао, а које организовао".

"Вокеру се може судити за злочине на Косову и Метохији, али може и за злочине у Ел Салвадору где је активно подржавао ''одреде смрти'' и њихове ликвидације политичких противника. Где је Вокер ту су и злочини. Са Тачијем је делио радост због бомбардовања Србије и одликовања, било би праведно да подели и оптужницу и пресуду и ћелију", поручио је Вулин.

Вокер је за РТК на српском језику рекао да је већину злочина на Косову починила је Србија, а не такозвана Ослободилачка војска Косова.

Навео је да је био разочаран када је саопштено да је подигнута оптужница против Хашима Тачија и изнео тврдње да је председник Србије Александар Вучић делимично одговоран за злочине на Косову, јер је, како каже, био министар владе која је наређивала српским снагама да чине злочине на Косову.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво