Протест у Београду против најављених мера

Грађани незадовољни због најављених мера окупили су се испред Скупштине Србије протестујући због најављеног увођења полицијског часа.

Учесници протеста су блокирали саобраћај на раскрсници Трга Николе Пашића и Таковске улице.

Поједини су узвикивали пароле на рачун власти, а неки су звиждали пиштаљкама.

Једна група учесника протеста сукобила се са полицијом на вратима Скупштине Србије, након чега су успели да уђу у хол парламента.

Полиција је интервенисала и избацила демонстранте из скупштинске зграде у којој је накратко остао само опозициони политичар и самостални посланик досадашњег сазива Скупштине Срђан Ного. Нешто касније и он је изашао из зграде парламента.

Полиција је употребила сузавац да би растерала групе демонстраната који су изазивали неред, гађали полицију чврстим предметима попут лименки и флаша. 

Репортер РТС-а јавља да испред парламента спорадично трају сукоби полиције и демонстранaта.

Сукоби су почели око 22.30 када је група демонстраната ушла у Скупштину. Они су после неколико минута избачени.

Демонстранти су дуго стајали на степеништу покушавајући да прођу кордон и уђу у парламент.

После више бачених сузаваца су се померили ка парку. Покушавају да се врате испред парламента, бацајући каменице, бакље и флаше на полицију.

Бачено је доста сузавца, а било је доста сукоба полиције и демонстраната. Људи су углавном млади, било је и људи и са децом.

Стигла и Жандармерија. Репортер РТС-а наводи да се ситуација смирује.

Демонстранти покушавају да се врате до Скупштине, а полиција је бацила сузавац.

Испред Цркве Светог Марка склонио се један део демонстраната од сузавца.

Група демонстраната отишла је и до РТС-а и своје незадовољство је исказала тако што је на зграду телевизије бацала каменице.  

Због алармантне епидемиолошке ситуације у Београду уводе се нове мере – забрана окупљања више од пет људи и полицијски час за викенд, најавио је председник Александар Вучић. Поручује да би волео да забрана кретања буде на снази у целој Србији, али да ће коначну одлуку о томе донети Кризни штаб.