Весељи: Оптужбе су неосноване и политичке

Председник Демократске партије Косова Кадри Весељи изјавио је да су наводи тужиоца Специјалног суда о његовим злочинима и ометању рада суда "политичке и неосноване".

Лидер ДПК-а је рекао да је тужилац "без преседана" изнео оптужницу пре него што је суд потврдио или поништио наводе које је изнео.

"У овој изјави, тужилац покушава да оправда своју неправедну и необичну одлуку, тврдећи да смо ја и председник (Хашим Тачи) покушали да опструирамо рад Специјализованих комора. Изнете сумње су потпуно неистините и неосноване", рекао је Весељи на конференцији за новинаре у Приштини.

"Још једна брига је сумња да су стварни мотиви овог тужиоца у потпуности политички. С обзиром на време и околности, неколико дана пре састанка у Белој кући, са правом истичемо сумњу да ли је то случајност", навео је Весељи.

Канцеларија Специјалног тужиоца у оквиру Специјализованих комора издала је саопштење да је поднела предлог за оптужницу против Хашима Тачија и Кадрија Весељија, теретећи их за ратни злочин на Косову.

Весељи "уверава све грађане да неће да дозволи да овај тужилац и било ко други попут њега омаловажавају Ослободилачку војску Косова на овај начин".

"Присиљени смо да бранимо себе и своју земљу. И урадићемо то поново. Ако буде неопходно, још једном ћемо доказати чињеницама да је ОВК водила поштен рат за слободу, против једне од најмоћнијих и најагресивнијих војски на свету, коју је водила злочиначка банда Срба", рекао је Весељи.

"Поносан сам што сам био део ослободилачког рата народа Косова и потпуно негирам било какву умешаност у било које кривично дело", подвукао је Весељи.

Тврди да је данашња изјава тужиоца још је један покушај извртања историје и истине о ОВК.

"Имам част и привилегију да још једном браним Косово, ако нам се то наметне. У ОВК сам од првог дана. Служићу својој нацији до краја", закључио је Весељи.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара