Подршка ЕУ Специјализованим већима

Портпарол Европске уније Петер Стано рекао је да ЕУ не коментарише поступке суда у Хагу, али и додао да институције у Бриселу снажно подржавају рад Специјализованих већа и тужилаштва.

Ово је прва реакција из Брисела након што је Специјализовано тужилаштво у Хагу Специјализованим већима Косова поднело на испитивање оптужницу против Хашима Тачија , Кадрија Весељија, као и других лица чија имена тужилаштво није желело да објави.

"Већа и тужилаштва су важан доказ косовске посвећености владавини закона, што је основни елемент за напредак Косова на путу ка ЕУ интеграцијама и за ангажовање ЕУ са Западним Балканом у целини. Посебно је важно да Специјализована већа и Специјализовано тужилаштво буду у могућности да самостално раде свој посао, без икаквих спољних мешања", навео је Стано у писаном одговору који је доставио медијима.

Специјализовано тужилаштво у Хагу навело је да се оптужени терете "за низ злочина против човечности и ратних злочина, укључујући убиство, присилно нестајање лица, прогон и мучење".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво