Косовска влада усвојила програм, обнављање дијалога међу циљевима

Косовски премијер Авдулах Хоти представио је програм његове владе, наводећи да су проритетне потребе засноване између осталог на "очувања независности, суверенитета, територијалног интегритета и уставног поретка" и преузимању одговорности за унапређење дијалога са Беогрдаом.

Авдулах Хоти наводи да је један од циљева победа над ковидом 19 и економски опоравак након пандемије.

"Остали циљеви су - јачање државе, напредовање демократије, сузбијање негативних појава, нарочито криминала и корупције, економски развој заснован на тржишној економији са повећањем запослености и инвестиција", рекао је Хоти.

Следећи циљ, додао је он, је "преузимање пуне одговорности као владе у складу са Уставом за унапређење дијалога са Србијом у уској сарадњи са ЕУ и САД, не дозвољавајући промену граница и размену територија".

У борби против ширења коронавируса, Хоти је рекао да су програмом владе предвиђена два стуба.

"Прво, мере током хитне фазе у којима планирамо да здравствени систем буде у потпуности мобилизован и подигнемо свест грађана. Предузимамо протоколе које су развили СЗО и Европска комисија како би омогућили постепено враћање у нормалу ", навео је Хоти на другој седници владе у Приштини на којој је усвојен програм за наредне три године.

Додао је да дугорочне мере за решавање пандемије укључују стварање капацитета за обављање веома великог броја тестова на целом Косову, брзим и децентрализованим процедурама које интегришу све нивое здравственог система, као и јавни и приватни здравствени систем који треба да има капацитет потребан да се убудуће изборимо ако се пандемије понове.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара