Повратник Ђоровић: Рекао је да ће ме следећи пут убити, не смем да одем на своје имање

Повратник Ђорђије Ђоровић појаснио је у разговору за РТС шта се синоћ догодило на његовом имању, када су му пришла два Албанца, од којих му је један претио. Каже да је информације дао и Кфору и полицији и да више не сме да оде до свог имања.

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић објавио је на Твитеру да су повратника Ђоровића синоћ секиром напали Албанци у селу Дреновчићу код Клине.

Ђоровић је испричао РТС-у да се инцидент догодио на његовом имању, да су се јуче после подне испред куће појавила два одрасла Албанца, од којих му је један запретио убиством ако га још једном буду затекли на његовом поседу.

"Шта тражиш ти овде, има да убијем и куче и тебе, ако те следећи пут будем видео овде", пренео је Ђоровић претњу, како каже, крупнијег Албанца.

Ђоровић не зна ко је Албанац који му је претио, али познаје другог који је био са њим. Ради се о комшији чије је стадо оваца било на његовом имању.

Комшија Албанац је, наставља Ђоровић, ћутао, није се укључивао, али није ни одвраћао другог који му је претио.

Ђоровић живи у другом селу, а био је у обиласку своје куће, чекајући да му је дограде и за коју је темељ сам поставио.

Претња пријављена Кфору и полицији 

Претњу је пријавио најпре Кфору, а онда је касно увече стигла и полиција.

Испричао је шта му се догодило и пренео да више не сме да оде до свог имања.

"Не знам шта ме тамо чека. Не познајем особу која ми је претила и нисам сигуран да неће нешто да предузме", са опрезом прича Ђоровић.

Не зна шта може да буде повод за претњу, али претпоставља да је имање у питању и намера да га комшије бесправно користе.

У Дреновчићу осим њега нема више Срба, а од пре три године откако се вратио, у селу обрађује око 20 хектара своје њиве и земљу својих стричева и ујака.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи