Албанци секиром напали повратника код Клине

Повратника Ђорђију Ђоровића секиром су напали Албанци у селу Дреновчић код Клине, објавио је на свом Твитер налогу министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић.

"Албанци који су га напали су му том приликом запретили да ако га поново виде на његовом имању да ће му ‘одсећи главу као јагњету'", написао је Јевтић.

Упозорава да је "крајње време да се овом насиљу стане на пут!".

Јевтић није навео када се инцидент догодио, да ли је случај пријављен полицији и да ли је било њене реакције.

Према сазнањима повратника у општини Клина, инцидент се догодио јуче.

Министарство за заједнице и повратак: Крајње време да се стане на пут насиљу 

Ово је флагрантно кршење права повратника на слободан живот и рад на сопственим имањима, саопштило је Министарство за заједнице и повратак.

Крајње је време да се стане на пут насиљу које се у континуитету спроводи над српским повратницима.

Два ицидента у општини Клина на српске повратнике у само неколико дана су озбиљна претња за слободне грађане и повратнике који ионако живе у отежаним условима. Застрашивања и претње смрћу треба озбиљно схватити јер су очигледна намера да у повратнчким местима не буде више Срба. 

Као инстутуција која се бави процесом повратка, нећемо одустати да се залажемо код надлежних институција за ред и мир на Косову, да се починиоци што пре пронађу, изведу пред лице правде и адекватно казне. 

Званичници Министарства за заједнице и повратак су данас обишли село Бича у општини Клина и разговарали са Ђорђијом Ђоровићем коме је прећено смрћу.

Рано јутрос министар Далибор Јевтић је у телефонском разговору са Ђоровићем дао пуну подршку и изразио спремност за сваки вид помоћи које Министарство за заједнице и повратак може да пружи и том приликом посебно нагласио да ће институционално тражити максималну заштиту за Ђорђију и све повратнике на Косову.

Од фебруара 2020 ово је 19. безбедносни инцидент на Косову у којима су мета били припадници српског народа, како повратници тако и они који се никад нису са Косова расељавали.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво