Реаговања на звиждање Бошка Обрадовића у скупштинској сали

Представници политичких странака реаговали су на то што је посланик Двери Бошко Обрадовић на почетку седнице Народне скупштине дувао у пиштаљку у скупштинској сали, након чега је удаљен.

Премијерка Србије Ана Брнабић је, у скупштинској расправи рекла да је Обрадовић показао неоштовање према српској застави, говорећи о томе што је Обрадовић, док су га изводили из сале, држао заставу Србије. Навела је да је застава симбол који мора да се поштује, али да је то нешто то Обрадовић "тек треба да научи". 

Посланик СНС-а Игор Бечић је оценио је да је један од лидера СЗС "Драган Ђилас наредио лидеру Двери Бошку Обрадовићу" да упадне на седницу Скупштине Србије и прекине заседање, не би ли спречио усвајање одлуке о укидању ванрендог стања.

Рекао је да Ђилас, користећи се измишљотинама и лажима, покушава да уруши углед Вучића и да га натера да се повуче и додаје да се то неће десити и да "сваки напредњак с поносом стоји уз свог председника".

Шеф српске дипломатије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић оценио је да понашање Бошка Обрадовића у парламенту показује да је циљ Савеза за Србију опструкција рада парламента и свих напора Владе Србије.

Дачић је рекао и да свуда у свету опозиција тражи изборе, а да само у Србији бежи од њих јер, како оцењује, лидери тих странака знају да би резултати на изборима били поражавајући за њих.

И посланик Ђорђе Милићевић је на конференцији за новинаре изразио жаљење што је данашња седница започета инцидентом оценивши да је Бошко Обрадовић покушао да политички профитира.

Народни посланик Мирослав Алексић је рекао да је Народна странка апсолутно против сваке врсте екстремизма и нецивилизованог понашања, било да долази од власти или опозииције.

Према његовим речима, Народна странка подржава укидање ванредног стања, али не подржава да се одмах крене са предизборним радњама. Оценио је да заказивањем избора за 21. јун власт показује да су им избори важнији од живота грађана.

Како каже, за време ванредног стања, грађани Србије су били одговорни, највећи број се придржавао свих мера, поштовао реч струке, нису се излагали опасности.

Шеф посланика ДС-а Горан Ћирић је рекао да је његова странка против било каквог насиља у парламенту јер се онда насиље преноси и на улице. Позвао се на излагање посланика СНС-а Владимира Ђукановића који је на претходној седници, према Ћирићевим речима, позвао на протесте и паљење бакљи на крововима. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво