Oдбор: ВБА није пратила преписку Шутановца и уредника "Недељника"

Скупштински одбор за контролу служби безбедности саопштио је да је утврдио да према бившем министру одбране Драгану Шутановцу и главном уреднику "Недељника" Вељку Лалићу Војнобезбедносна агенција није примењивала посебне мере којима би се могли прикупити подаци из међусобне комуникације.

Поступајући по захтеву Одбора, генерални инспектор служби извршио је ванредни надзор у ВБА над применом свих поступака и мера за прикупљање тајних података и доказних радњи, чијом евентуалном применом би се могло доћи до садржаја комуникације, наводи се у саопштењу.

Како се истиче, приликом ванредног надзора није установљена незаконита примена посебних поступака и мера, нити било каква злоупотреба у том смислу, установљено је да се мере примењују искључиво у складу са законом и о томе на правилан начин воде евиденције.

Одбор је од генералног инспектора захтевао надзор јер су се у јавности појавиле инсинуације у којима је министар одбране оптужен за незаконито остваривање увида у електронске комуникације одређеног медија и бившег министра, који је индиректно указао и на могућност да је то дело почињено преко ВБА.

Поводом реаговања министра одбране Александра Вулина на текст Драгана Шутановца, редакција Недељника саопштила је да тај текст никада није објављен у том листу, нити било где друго већ је био део електронске комуникације са уредништвом.

Недељник је тада затражио хитне одговоре од министра Вулина и управе за односе са јавношћу Министарства одбране како су дошли до текста, а од надлежних истражних органа да испитају случај.

Министарство одбране упутило је потом извињење листовима Курир и Недељник, јер је, како су истакли, грубом грешком ПР службе наведено да је министар Александар Вулин реаговао на текст у Недељнику, уместо у Куриру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се