РСФ: Расветлити сумње "Недељника" у пресретање мејлова

Репортери без граница (РСФ) позвали су власти у Србији да истраже наводе о могућем пресретању мејлова које су разменили Драган Шутановац и редакција листа "Недељник" и да објави резултат истраге

У саопштењу које је потписала главна и одговорна уредница РСФ Полин Адес Мевел наводи се да је Недељник "примио писани текст, а Курир је радио интервју у коме се не помиње део на који је Вулин реаговао", а тиче се, како су објаснили, коментара Шутановца о сарадњи Србије и Русије.

РСФ наводи да овакви случајеви осветљавају недостатак независности код српских медија и "њихов дослух са појединим политичарима".

Редакција Недељника саопштила је да Шутановчев текст никада није објављен у том листу, нити било где друго, већ је био део електронске комуникације са уредништвом.

Недељник је тада затражио хитне одговоре како су дошли то тог текст од министра Вулина и управе за односе са јавношћу Министарства одбране, а од надлежних истражних органа да испитају случај.  

Министарство одбране упутило је потом извињење листовима Курир и Недељник, јер је, како су истакли, грубом грешком ПР службе наведено да је министар Александар Вулин реаговао на текст у Недељнику, уместо у Куриру

Удружење новинара Србије саопштило је да саопштење Министарства одбране није довољно и затражило да Тужилаштво утврди да ли је било пресретања комуникације новинара Недељника. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара