Вучић са Шојгуом, искрен и пријатељски разговор

Председник Србије Александар Вучић састао се са руским министром одбране Сергејом Шојгуом. Вучић је за Шојгуа приредио ручак, како је раније најављено.

Ручак председника Александра Вучића и руског министра одбране Сергеја Шојгуа трајао је три сата и протекао је у искреном и пријатељском разговору, сазнаје Танјуг.

Током састанка Вучић је Шојгуу поклонио ловачку пушку "Црвена застава", док је руски министар Вучићу поклонио брошуру са његовим цртежима, графикама и радовима у дрвету.

Осим Вучића и Шојгуа, састанку су присуствовали министри одбране и спољних послова Александар Вулин и Ивица Дачић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко и војни званичници Србије.

Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу борави у званичној посети Србији на позив српског колеге Александра Вулина.

Вулин и Шојгу су претходно положили на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда капсулу са земљом из Русије, а на месту будуће скулптурно-архитектонске композиције "Вечна ватра", чиме је и означен почетак њене изградње.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. феб 2020, 21:46) - anonymous [нерегистровани]

To su jedini

Pravi prijateljii braca......kroz istoriju....alii buduce dane........jednostavno...imamo iste slobodarske snove i vrednosti...kao na žalost iste neprijatelje kroz vijekove

(понедељак, 17. феб 2020, 21:12) - anonymous [нерегистровани]

Razgovor

Ruski zvanicnici su uvek dobrodosli u nasoj zemlji i ugosceni kako dolikuje.

(понедељак, 17. феб 2020, 19:03) - Sena [нерегистровани]

Zahvalnost

Velika zahvalnost svim srpskim i ruskim borcma koji su položili svoje živote za slobodu i bolju budućnost svojih potomaka.

(понедељак, 17. феб 2020, 17:01) - Zorana [нерегистровани]

Вучић са Шојгуом

Veoma važan gost a i sam sastanak će biti veoma produktivan jer će Rusi sigurno ulagati u naš odbrmabeni sistem.

(понедељак, 17. феб 2020, 16:54) - Jokalica [нерегистровани]

Komentar

Sa Rusima imamo odlične odnose i razgovorima sa njihovim predstavnicima ih održavamo i unapredjujemo.