Вучић уочи састанка у Бриселу: Штитићу интересе Србије и српског народа

Председник Србије Александар Вучић истакао је по доласку у Брисел да је неформална радна вечера од великог значаја и најавио да ће да штити интересе Србије и српског народа.

Александар Вучић је, у изјави за ТВ Пинк, уочи састанка у Бриселу, казао да ће на њему присуствовати не само председник Савета ЕУ, већ и председница Европске комисије, шеф европске дипломатије, "све што је важно у Европи".

Истакао је да неће бити лако ни њему, али ни другим учесницима са Балкана.

"Свако ће изнети своје. Замислите како би изгледало да нисам овде. Каква би била дивна унисона дискусија да мене нема. Они ће да штите интересе својих територија и земаља, а ја Србије и српског народа", објаснио је он, уочи неформалне вечере коју за лидере Западног Балкана организује председник Савета ЕУ Шарл Мишел.

На констатацију да ће се за столом наћи са свима који „не воле Србију", Вучић је рекао да никада не би говорио да неко од њих не воли нашу земљу.

"Свакако смо можда мета њихове критике. Не знам како сте нашли Едија Раму у свему томе. Могу да нас напдају Хашим Тачи или Аљбин Курти, не знам ко ће да дође, Мило Ђукановић због Закона о слободи вероисповести, Жељко Комшић што му се не свиђа што нисам, не знам шта, рекао Милораду Додику. Можда и Андреј Пленковић што нисам одушевљен изјавама о Степинцу и Будаку", рекао је он.

Вучић је казао да неће бити лако и да би свакако било лепше да гледа утакмицу Црвена звезда - Партизан, али за то, како је нагласио, није биран.

"Хвала Макрону, позиционираћемо Србију на још бољи начин"

Председник Србије захвалио је председнику Француске Емануелу Макрону на лепим речима за њега, али је додао да би волео да је пажња ЕУ неупоредиво већа за земље Западног Балкана.

Вучић је рекао да иако он и Макрон имају различито виђење европске политике, да је Макрон унео драстичне промене и позиционирао Европу као геополитичког играча.

Председник је тако одговорио на питање новинара зашто је Европа толико заинтересована за земље ЗБ и како види похвалу за њега да је сјајан лидер која је дошла у Минхену од Макрона да ЕУ треба више да улаже у Србију.

"Хвала Маркону. Изузетно га ценим и хвала му на лепим речима. Оне су обавезујуће за нас", рекао је Вучић и поручио да ће се потрудити да Србију позиционира на још бољи начин.

Вучић је захвалио грађанима Србије што су Макрона на веома леп начин дочекали током његове посете Београду.

Председник Вучић најавио је да ће на неформалној радној вечери у Бриселу прво указати на критике које је изнео српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поводом заступљености чланова тог тела, на тој вечери.

Упитан да прокоментарише писмо Додика председнику Савета ЕУ Шарлу Мишелу у којем наводи да је БиХ неравномерно присутна у Бриселу, Вучић је рекао да је потпуно у праву.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво