Курти: Споразуми у Минхену потписани без одобрења нове владе

Косовски премијер Аљбин Курти каже да су у Минхену споразуми са представницима Београда потписани без његовог знања и да су договорени са претходним сазивом владе.

Курти је навео д су два споразума која су Минхену потписали званичници које је овластио бивши министар Паљ Љекај заснована на преговарачком процесу који је раније обављен.

Стога ти службеници нису добили одобрење од нове владе за преговарање или потписивање споразума. Штавише, текст споразума није објављен или објављен у јавности. Објављени су различити незванични нацрти", навео је Курти на свом Фејсбук налогу.

Курти каже да иако су све везе и унапређење инфраструктурних стандарда неопходни за развој и део су  европске визије за регионалну сарадњу и добросуседске односе, ипак је, како је оценио, веома важно да процес буде транспарентан, као резултат преговора.

Споразум треба да буде, додао је Курти, "истински и у потпуности у складу са суверенитетом и законима земље, економским приоритетима и у складу са обавезама проистеклим из Споразума о стабилизацији и придруживању ССП".

"Ако се ослањамо на верзију споразума, када се економски анализира, железница до Лешка је приоритетнија и исплативија од Мердара", навео је Курти о споразуму потписаном у Минхену.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 14. феб 2020, 23:18) - anonymous [нерегистровани]

само тако

Овога ће да пусте низ воду Амери пре него што заседне. Како год, његово затезање нама иде на руку. Хвала му!

(петак, 14. феб 2020, 22:47) - milan lala [нерегистровани]

Kurtina naknadna pamet

A kako se Kurta toga nije setio dok je bio u Minhenu , pa tu pamet saopstio ambasadoru SAD Greneru. Kurta zna da mora da igra kad mu gazda kaze , ovo je samo za internu upotrebu , jer kako da objasni glasacima da njega gazde za nista ne pitaju . O.... Kurta nisu ti gazde pravile "kosove" zbog vas  nego zbog svojih interesa . Tvoje je da slusas a ako zanosis na krivini posle upozorenja sledi smena .