Без реакција нове косовске владе на споразуме у Минхену

Косовска влада за сада још није реаговала на потписане споразуме Београда и Приштине о успостављању железничког саобраћаја изеђу та два града и изградњи ауто-пута Ниш Приштина.

Споразум је са приштинске стране договорио и одобрио косовски председник Хашим Тачи, уз посредовање Трамповог изасланика Ричарда Гренела.

У договоре о два споразума Приштине и Београда нова косовска влада на челу са Аљбином Куртијем уопште није била укључена.

Владу у Приштини у Минхену су представљали званичници Министарства за инфраструктуру Џема Весељи и Раме Ћупева.

Аљбин Курти је јуче покушао да се састане са Хашимом Тачијем пре него што је отпутовао у Минхен, како би приближили ставове са којима би наступили о питањима дијалога са Београдом и таксе. У време упућивања позива Тачи је већ био на путу за МИнхен.

Очекује се да ће и Курти отпутовати у Немачку, где ће учествовати на заједничком панелу са председником Србије Александром Вучићем.

Бивши косовски премијер Рамуш Харадинај поздравио споразуме о железницама и ауто-путу и додао "да је сада време за велико финале између Косова и Србије".

"Поздрављам визију и вођство Ричарда Гренела и америчког председника за ефикасно вођење и олакшавање нормализације и рада железница и аутопута који повезују Косово и Србију. Сада је потребно велико финале, узајамно признавање, као што је амерички председник нагласио у последња два писма прошле године ", написао је Харадинај.

број коментара 0 Пошаљи коментар