Вархељи у Београду, састао се са Вучићем

Европски комесар за проширење Оливер Вархељи стигао је у Београд, где се састао са председником Србије Александром Вучићем.

Оливера Вархељија је на Аеродрому "Никола Тесла" дочекала министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, а уследио је састанак са председником Александром Вучићем.

Јуче је званично представљена нова методологија процеса приступања Европској унији.

Вархељи је тада нагласио да Србија као земља која већ преговара са ЕУ "има могућност, ако тако одлучи", да се прикључи новој методологији.

"Не могу се наметати нова правила земљама које су већ у процесу. Али, узмите на пример економски сектор и чињеницу да земље које иду брже у економским реформама могу сада да брже почну и заврше тај кластер, што ће бити повезано са додатним инвестицијама као подстицајем", објаснио је јуче Вархељи. 

Јадранка Јоксимовић је за РТС рекла да то није методологија која нуди пречице. "Нема пречица, али ми их нисмо ни тражили", рекла је министарка. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. феб 2020, 22:20) - Jana [нерегистровани]

EU

Надамо се да ће нова методологија у процесу приступања нових држава ЕУ бити практичнија и реалнија.

(четвртак, 06. феб 2020, 19:01) - Graje [нерегистровани]

Saradnja

Svaka saradnja je važna, i svi treba da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija treba da radi na ujedinjenju celog sveta.

(четвртак, 06. феб 2020, 18:51) - anka [нерегистровани]

Mir

Srbija želi kompromisno rešenje.

(четвртак, 06. феб 2020, 16:35) - anonymous [нерегистровани]

mk

Dijalog sa Prištinom moraće uskoro da se nastavi jer ovakvi odnosi ne odgovaraju nikome.