Вучић о инциденту у Скупштини Србије: Директно су одмогли Србима у Црној Гори

Председник Александар Вучић је на конференцији после представљања плана "Србија 2025" прокоментарисао инцидент који је у Скупштини Србије изазвао лидер Двери Бошко Обрадовић.

Вучић је, одговарајући на питање новинара о инциденту у Скупштини, рекао да га је изазвао "неко ко прима плату и сваки дан једе ћевапчиће у скупштинском ресторану".

"Који је разлог био за то? Да дођу на власт па да нас врате у прошлост? И да имамо љотићевске следбенике? Шта је био повод? Шта се јуче догодило у Србији? Ништа, баш ништа. Они ће да заузимају нешто? Људи то виде", рекао је председник на конференцији за медије после представљања плана "Србија 2025".

Каже да је током коментарисања инцидента користио благ речник што, каже, показује колико "ти људи желе лоше Србији".

"Све што су урадили директно су одмагали Србима у Црној Гори. И то сваки Србин тамо зна. Када нам је потребна памет и озбиљна, одговорна реакција, не кршећи међународно право, код нас се увек појаве будале које реагују као 2004. и 2008. године", рекао је председник.

Вучић каже да не види сличност између инцидената у Републици Српској, Црној Гори и Србији.

"Нисам теоретичар завере да у свему вдим сличност посебно ако анализирам разлоге. У РС сукоб због тога да ли носите НАТО заставице или не. У Црној Гори су били једини озбиљни разлози за политичко трвење, не за физички обрачун јер је реч о веома озбиљној теми за наш народ. У Србији без разлога", напомиње председник.

број коментара 13 Пошаљи коментар
(недеља, 29. дец 2019, 08:21) - Dejan M [нерегистровани]

Pa

ne jede samo on čevapčiće...

(недеља, 29. дец 2019, 08:04) - anonymous [нерегистровани]

Tamo

Tamo je Crna Gora znate vi ili ne

(недеља, 29. дец 2019, 04:10) - anonymous [нерегистровани]

odgovor

Udariti tu malu drzavicu svim sredstvima, osim oruzjem.

(недеља, 29. дец 2019, 04:07) - anonymous [нерегистровани]

odgovor

A kako ti pomazes Srbima? Meni izgleda da Milo dobija podrsku.

(недеља, 29. дец 2019, 02:50) - anonymous [нерегистровани]

Sramota

e hajde dogovorite se,dok se jos mozete dogovoriti,mnogo je izgubljen indetitet naroda samim tim i vera u crkvu,neko bi da bude Srbin samo da bi digao neki dinar,dok drugi bi bio sve sta se trazi da bi podigao koji euro vise.Ako pukne,pucace dok puske ne daju odgovor.

(недеља, 29. дец 2019, 01:27) - anonymous [нерегистровани]

Sramno,

Srbija je kao minimum morala jasno osuditi usvajanje ovog zakona,cime se otvara prostor za uzurpaciju imovine SPC u Crnoj Gori.
,te da b.
ar uputi diplomatsku notu,i pozove ambasadora Srbije u CG na konsultacije.Umjesto toga Vucic se gotovo izvinjava Milu.

(недеља, 29. дец 2019, 01:25) - petar [нерегистровани]

Mozda rat

Po reakcijama vecine trebao je zaratiti sa bratskim narodom, Ludost

(недеља, 29. дец 2019, 01:21) - anonymous [нерегистровани]

Neverovatno..

Nedopustivo mlako reagovanje vlasti u Srbiji.Gotovo nezainreresovano...Samo sto se nisu poceli izvinjavati Milu,koji otima srpske svetinje.

(субота, 28. дец 2019, 17:20) - anonymous [нерегистровани]

prazne price

Drzava Srbija je reagovala veoma mlako,plasljivo,na zakon o otimacini crkava i manastira u Crnoj Gori..Ne pomazu im nikakvi izgovori . Ovim drzava Srbija pokazuje da je slaba i da mogu neprijatelji da joj zadaju udarce samo takve..Sta je sledece.?Dzabe ti sve reforme i rezultate na ekonomskom planu ,ako dozvoljavas da ti ovako rade sa tvojim narodom i crkvom van matice.

(субота, 28. дец 2019, 15:19) - anonymous [нерегистровани]

Sta raditi

A sta je trebao..da posalje tenkove u Budvu da se malo smoče u plićaku..dosta vise sukoba..ratova. Djeca vise ne smiju da ginu..samo razgovorima sve rjesavati.