Осуде инцидента у парламенту

Председница парламента, шеф посланичке групе СПС-а, министри у Влади Србије и премијер АП Војводина осудили су чин посланика Двери који су прекинули заседање Сукупштине Србије када су ушли у салу и унели транспаренте, након чега је дошло до општег комешања и гурања. Опозициони посланик Ђорђе Вукадиновић сматра да за инцидент није крив Бошко Обрадовић.

Председница парламента Маја Гојковић оценила је акцију посланика Двери као "фашистички напад на Скупштину Србије".

Гојковићева је на конфернцији за новинаре рекла је да је то био покушај да се покаже како би изгледали парламент и Србија када би они са "љотићевским манирима успели да победе и дођу на власт".

Навела је да је она својим деловањем у тренутку инцидента показала вољу већине, вољу грађана, а то је "да фашизму није место у Скупштини Србије и да фашизам не може да прође".

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић изјавио је да је понашање посланика Двери Бошка Обрадовића и Ивана Костића "врхунац политичког лудила".

Како је оценио, реч је о опцијама које немају довољну подршку грађана, па из немоћи праве потезе који шаљу лошу слику о Србији.

Са друге стране, Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе Нова Србија – Покрет за спас Србије сматра да инцидент у Скупштини није изазвао Бошко Обрадовић, јер је он, како каже, имао право да направи перформанс.

"Могао је да добије опомене, да буде удаљен, то је нешто што је тумачење пословника", рекао је Вукадиновић и додао да посланик може да направи перформанс, али да је "физички први насрнуо (Александар) Мартиновић".

Шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је да је понашање лидера Двери Бошка Обрадовића наноси велику штету Србији, шаљући у свет слику о сукобима у Скупштини Србије.

"Тога се стиде Срби и у Србији и у Црној Гори", рекао је Дачић, наводи се у саопоштењу Министарства спољних послова.

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић оптужила је Обрадовића за "насилничко понашање и изазивање инцидента у Народној скупштини".

"Обрадовићу није било довољно то што је недавно заставом Србије покушао да отвори врата Скупштине и да уведе своје присталице у парламент. Уместо да учествује у раду парламента као народни посланик, он 'као хулиган' упада у салу како би извео своју унапред припремљену провокацију", каже Михајловићева.

Председник Покрајинске владе и члан Председништва СНС Игор Мировић рекао је да се не сме дозволити "дивљање у институцијама" које би Србију представило као земљу нереда и хаоса.  

Председник Одбора за контролу служби безбедности Скупштине Србије Игор Бечић рекао је да Бошко Обрадовић по налогу Драгана Ђиласа и Вука Јеремића и даље покушава да на најбруталнији нацин дестабилизује земљу и да се у парламенту Србије понове дешавања која су протеклих дана виђена у парламентима региона.  

"Ово је био јос један у низу мржњом мотивисаних покусаја Ђиласа и Обрадовића да се насиљем уруше институције државе, како би се домогли власти, али морају бити свесни да грађани никада неће гласати за насилништво и фашизам", навео је Бечић у саопштењу додајући да се на власт долази на изборима, а не пребијањем политичких противника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво