Омладинци и даље дежурају у централи ДС-а

Чланови Омладине Демократске странке од јуче поподне, када су чули да је њихов одбор распуштен, само дан пошто је изабран, "дежурају" на смену у просторијама странке у Нушићевој улици. Очекују председника Зорана Лутовца да им објасни одлуку о распуштању њиховог, али и других одбора странке, али се то данас до поднева још није догодило. У саопштењу којим се Лутовац огласио, оптужио је Александра Вучића да дестабилизује ДС.

Представница Омладине ДС-а Александра Божић, која са колегама "дежура" у страначкој централи коју су јуче заузели, рекла је да нису добили никакво објашњење распуштања њиховог одбора, али ни да ли ће Лутовац доћи да им то каже, с обзиром да су му, и јавно, упутили позив да дође.

"Овом одлуком угрожена је демократија у странци, а нама стижу поруке подршке са свих страна, од функционера, тако и посланика из редова ДС", каже Божићева за Танјуг.

Истиче да њихова идеја није да "праве хаос", али инсистирају на одговорима.

Тим пре што, како наводи, пре седнице Главног одбра није било никаквих наговештаја да би могло доћи до такве одлуке, те да су били затечени.

Божићева каже да не знају ни који чланови су гласали за такву одлуку и да очекују да ће имати више информација када председник Лутовац дође и обрати се.

"Спремни смо да чекамо док се не појави, јер за неког ко се налази на таквој позицији не приличи да се не појави и да разговара с нама, јер то је све што желимо – да разговармо", прецизирала је Божићева.

Председништво Демократске странке распустило је у суботу подмладак странке, који је дан раније изабран, док је део чланова напустио седницу Главног одбора, која је одржана пре тога.

Зоран Лутовац огласио се после седнице руководства странке, тврдњом да ДС дестабилизује председник Србије и СНС Александар Вучић.

Лутовац у саопштењу наводи да је ДС на правом путу повратка некадашње снаге, и да га зато не чуди што је председник Вучић, како наводи, "активирао све ресурсе у безуспешном покушају да разбије бојкот избора и консолидацију ДС".

Према његовим речима, наредних неколико месеци су кључни за отпор Вучићу, и, како је навео, зато ће његова странка показати озбилност и одговорност окупљајући проевропске и реформске снаге друштва.

Бурној јучерашњој седници Главног одбора ДС присуствоивало је 163 члана од 280 чланова, односно, како је рекао у међувремену рекао Радослав Милојичић Кена, половина или није дошла или је изашла напоље, што, истиче он, говори о подељености унутар Демократске странке.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 01. дец 2019, 15:44) - anonymous [нерегистровани]

Svasta?

Ja znsm da vi "demokrate" optuzujete Vucica za sve i svasta ,ali sada ste bas preterali? Pa kako moze covek da bude kriv za ono sto vi radite u sopstvenom dvoristu, da ne kazem stranci? Nezadovoljstvo Demokratske omladine ste vi proizveli, a nacin na koji ce da reaguju ste im vi stariji pokazali dosad u bezbroj primera? Dakle, sami ste krivi za sve svoje postupke, i sve dok to ne shvatite okrivljujuci druge za sopstvene neuspehe tako ce te i da prolazite?