Михајловић: Блокада РТС-а је нови притисак СЗС-а на медије

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић рекла је да блокада улаза у зграду РТС-а од стране чланова Покрета Двери представља нови притисак опозиције на рад Јавног сервиса.

Бошко Обрадовић и његове колеге из Савеза за Србију већ су једном злоупотребили грађанске протесте да би упали у зграду РТС-а, саопштила је Зорана Михајловић.

Вечерашњом блокадом РТС-а и захтевима усмереним на програм Јавног сервиса, додала је Михајловићева, поново су показали да су за њих институције независне а медији слободни само онда кад су сигурни да раде у њиховом интересу.

"Као што је у демократској земљи незамисливо да неко тражи власт а да нема подршку грађана на изборима, тако је недопустиво и да неко блокира медије или упада у њих јер сматра да странке имају право да диктирају шта ће се наћи у програму неке телевизије", пише у саопштењу.

Михајловићева очекује да удружења новинара реагују и осуде притисак на медије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво