Боцан-Харченко за РТС: Без обзира на провокације, идемо даље

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко рекао је за РТС, поводом истраге о снимку на којем се види руски обавештајац како наводно предаје новац српском агенту, да никакве скандалозне приче и тобожња врбовања од стране руског војника, српског војника, не могу нанети никакву штету односима Русије и Србије.

Александар Боцан-Харченко је рекао да је уобичајено да се уочи значајних састанака на високом нивоу појављују неке провокације и нешто скандалозно.

"После тога се нешто и демантује, ми смо навикли и без обзира на те провокације, идемо даље. Никакве скандалозне приче и тобожња врбовања од стране руског војника, српског војника не могу нанети никакву штету нашим односима", рекао је Боцан-Харченко.

Боцан-Харченко састао се данас са председником Србије Александром Вучићем. До сусрета је дошло након објављивања снимка чију је аутентичност потврдила БИА и на којем се види руски обавештајац који даје новац наводно српском агенту, чији идентитет није откривен. 

Поводом истраге о снимку, Кремљ је саопштио да је сигуран да ништа не може да наруши односе Москве и Београда. 

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова окарактерисала је као "редовну провокацију пред важан сусрет" могућу обавештајну аферу у Србији чији су актери руски обавештајац и наводно један српски обавештајац. 

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 22. нов 2019, 07:13) - Петрија [нерегистровани]

Суштина

Исправан приступ рускиг Амбасадора. Најважније је да се сачувају добри односи између две земље, а у сваком случају остаје на обема земљама да проуче случај и апсолвирају га до краја, све по правилима службе. Верујемо у нераскидиву и дубоку братску везу два народа...

(петак, 22. нов 2019, 01:17) - anonymous [нерегистровани]

Zivela Srbija

Ni zapad ni istok. Nego Srbija. Dosta bre više da se delimo. Nikog nije briga za nas . A posebno kad nismo složni. Zato nam ovo i rade . Gledaj samo korist. A za sve njih treba da nas briga. Živela Srbija.

(четвртак, 21. нов 2019, 22:46) - Zeljko [нерегистровани]

Ko provocira,,,?

Zasto ambasador ne kaze ko provocira? Da nisu Ameri krivi?

(четвртак, 21. нов 2019, 20:36) - anonymous [нерегистровани]

Zapadu smeta rusko-srpska saradnja....

A,sta bi drugo radili i zasta bi plate dobijali toliki zapadni agenti i obavjestajne sluzbe ako ne bi,sirom svijeta,radili za svoje nacionalne interese.I u ovom slucaju se jasno vidi da je ova "spijunska afera",i to od prije tri godine,dosla sa Zapada kojem sve vise smetaju dobri odnosi Rusije i Srbije.Dakle,na te provokacije ne treba nasjedati jer znamo da Zapadu odgovara slaba a ne jaka Srbija.

(четвртак, 21. нов 2019, 20:34) - anonymous [нерегистровани]

Spijunaza

Opet zapad kriv. ??

(четвртак, 21. нов 2019, 20:04) - anonymous [нерегистровани]

Kad Zapad ne bi mutio vodu

stvari bi izgledale normalno.