Одржана седница Савета за националну безбедност

У згради Председништва Србије одржана је седница Савета за националну безбедност, коју је заказао председник Србије Александар Вучић поводом могуће шпијунске афере.

Седници су присуствовали челници служби безбедности, премијерка Ана Брнабић, министарка правде Нела Кубуровић, директор полиције Владимир Ребић, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

Након седнице, председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности.

Александар Вучић је у среду дао налог Војнобезбедносној агенцији да истражи могућу шпијунску аферу, у којој руски шпијуни врбују српске агенте. 

Поводом истраге о снимку раније данас се огласио и Кремљ, саопштивши "да је сигуран да ништа не може да наруши односе између Москве и Београда".

О могућној шпијунској афери такође је говорила и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, рекавши да је реч о "редовној провокацији пред важан сусрет".

Председник Србије требало би 4. децембра да борави у радној посети у Русији и да се састане са председником Владимиром Путином. 

Блиц је писао да је руски дипломата и припадник војне обавештајне службе Георгиј Клебан актер снимка на коме се види како даје новац једном, наводно високопозиционираном званичнику Србије.

Снимак је 17. новембра објављен на Јутјубу, његова аутентичност потврђена је за Блиц, а потврдио га је и истраживачки новинар Христо Грозев на свом Твитер налогу.

Како је писао Радио Слободна Европа, током новембра особа под корисничким именом "kdjuey" отворила је налог на Твитеру.

Без једног пратиоца или особе коју прати, објавила је видео са свог Јутјуб налога, креираног 17. новембра у 16.30.

Аутентичност снимка такође је потврдила и Безбедносно-информативна агенција.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво