Дачић демантује наводе Маринике Тепић

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да погибија амбасадора Србије у Либији Оливера Потежице и двоје службеника амбасаде, Слађане Станковић и Јовице Степића, немају никакве везе са трговином оружја.

Ивица Дачић је оценио да су наводи да је погибија држављана Србије у Либији повезана са трговином оружјем неистине усмерене против интереса и угледа Србије.

"По ко зна који пут желим да демантујем неистине које свакодневно лансирају представници опозиције, у овом случају Мариника Тепић. Амбасадор Потежица је погинуо у саобраћајној несрећи у Тунису, а двоје наших службеника су настрадала приликом америчког бомбардовања терористичко-криминалног кампа у којем су држали отете дипломате у Либији", навео је Дачић у изјави достаљеној Танјугу.

Њихова смрт нема никакве везе ни са трговином оружјем нити са било чим другим, нагласио је Дачић.

Навео је да Србија никад није била упозорена ни од једног међународног тела које се бави контролом трговине оружјем за земље које се налазе на црној листи.

"Реч је о још једној лажи која је усмерена не само против председника Александра Вучића и Владе Србије, већ и против интереса и угледа Србије", истакао је Дачић.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић данас је поновила тврдње да страдање двоје службеника амбасаде Србије у Либији, Слађане Станковић и Јовице Степића, као и амбасадора Оливера Потежице имају везе са "трговином оружјем највишег државног врха".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. нов 2019, 19:25) - anonymous [нерегистровани]

Svaki dan istu pricu slusamo

Raznorazne lazi i nikom nista. Smislice sutra nesto novo.