Тепић: Службеници и амбасадор у Либији страдали због трговине оружјем

Функционерка Странке слободе и правде Мариника Тепић затражила је од председника Србије да одговори на питање од када је отац министра Небојше Стефановића запослен у фирми ГиМ, као и о чему је разговарао са власником те фирме, Гораном Тодоровићем, непосредно уочи емисије "Упитник" на РТС-у.

Мариника Тепић је поновила тврдње да страдање двоје службеника амбасаде Србије у Либији, Слађане Станковић и Јовице Степића, као и амбасадора Оливера Потежице имају везе са "трговином оружјем највишег државног врха".

Тепићева је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије оптужила председника Србије да је 2013. године као министар одбране лично посредовао у трговини оружјем "између Либије и трговца оружјем Слободана Тешића, а да је последица тога било страдања двоје службеника и амбасадора Потежице".

Износећи ове тврдње Тепићева се позвала на сведоке, не наводећи ко су они.

Рекла је да је тај посао требало да за државу обави СДПР, али да је посао пребачен на фирму са Кипра са којом је повезан Тешић и да су, каже Тепићева, сведоци потврдили да је последица тог дила управо страдање службеника и амбасадора Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар