Специјална заштитна опрема за бројање гласова из централне Србије

Косовска централна изборна комисија почела је верификацију гласачких листића пристиглих из централне Србије, потврђено је РТС-у у изборној комисији.

Oсобље укључено у тај процес, због предострожности, има на себи беле заштитне комбинезоне, мада нема пријава на алергију као пре десетак дана.

Просторија у којој је око 3.700 гласова из централне Србије отворена је у среду у 9.30, а у њој су представници ЦИК-а и форензичари.

"Најпре ће се проверавати валидност сваког гласачког листића. Хоћемо да знамо да ли га је послала особа регистрована као гласач из иностранства. Бројаће се само одобрени листићи", каже Ваљмир Елези из ЦИК-а.

Пре десет дана обрада гласова из централне Србије је прекинута због пријаве неких од верификатора да имају симптоме алергије и свраба.

Њих дванаесторо је због сумње да могу да буду затровани затражило помоћ у Клиничком центру у Приштини.

Анализом је утврђено да нису затровани, те су недавно отпуштени из болнице.

Узорци коверата са гласовима пристиглим из централне Србије послати су на анализу у иностранство.

Нема потврде да ли су резултати анализе готови.

Поводом пребројавања гласова под маскама, директор Канцеларије за КиМ каже да је то нечувена манифестација расизма и шовинистичка фарса која би, сматра, морала да наиђе на гласнију осуду у целој међународној заједници.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво