Ђурић: Нечувени расизам у бројању српских гласова на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић окарактерисао је данас пребројавање српских гласова под маскама на КиМ као "нечувену манифестацију расизма која би морала да наиђе на гласнију осуду у целој међународној заједници". Српска листа осудила пребројавање гласова у комбинезонима.

Ђурић је рекао да је у Приштини на делу "шовинистичка фарса" уперена против воље српског народа на изборима и "циркус" у коме као да је српски глас заражен "вариолом вером", као да су сви Срби кужни па се њихови гласови броје у маскама које су последњи пут у јужној српској покрајини виђене за време те епидемије.

Према његовим речима, то показује један шовинизам невиђеног степена, цинизам и спремност да се оде корак даље у обрачуну са Србима.

"Мислим да не можемо да будемо задовољни док од релевантних европских и међународних институција не будемо добили одговоре на питања која ових дана поставља и председник Вучић, а то је јесмо ли ми Срби кужни или смо можда тровачи или било шта друго урадили да заслужимо такав третман да се српски гласови броје у маскама и комбинезонима као да смо оболели од вариоле вере", рекао је Ђурић.

Ђурић је оценио да горе расистичке поруке у политичком животу у савременој Европи није било и да то показује да се неко уплашио српског јединства и решености да се остане у политичкој вези са Србијом

Зато, каже, сваког дана и Албин Курти и многи други "понављају патолошке поруке против Срба на КиМ, изигравајући непрекидно виктимизацију самоалбанског народа".

Како је рекао, политичко вођство у јужној српској покрајини постало је "пијани брод без кормилара" и Курти гура и Албанце и све друге који живе на КиМ у провалију и сукобе.

"Ово је упозорење да имамо посла са јако опасним људима и јако опасном ситуацијом и наша жеља је да међународна заједница обузда дивље шовинисте пре него што буде прекасно", рекао је Ђурић.

Српска листа осудила пребројавање гласова у комбинезонима 

Скафанадери у којима чланови ЦИК-а броје гласове из централне Србије последњи пут су виђени на Косову и Метохији приликом епидемије вариоле вере, саопштила је Српска листа. 

Српска листа наводи да је пребројавање гласова у белим, заштитним комбинезонима срамни покушај са намером да се манипулише гласовима у циљу отимања мандата од српског народа и угуравања за Приштину подобнијих Срба.

То се одиграва пред очима међународних представника, који, наводи Српска листа, по правилу ћуте.

Додаје се да су посматрачи Српске листе захтевали да присуствују бројању гласова без икакве заштитне опреме, јер је, истичу, више него јасно да је ово фабриковано тровање измишљотина.

Присуство им, међутим, није дозвољено.

Српска листа истиче да неће дозволити да било ко манипулише и прекраћује изборну вољу српског народа.

"На изборима 6. октобра је јасно поручено да Србе у Приштини заступају одговорни, часни и поносни Срби и Српкиње, а да кликоглавци и полтрони албанских партија пресвучени у лажне представнике Срба иду у политичку историју", наведено је у саопштењу.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво