Јоксимовић: Људи су наш највећи капитал

До 2035.године свака пета особа у југоисточној Европи биће, старија од 65 година. Старење нација, али и одлив становништва потресају све земље Балкана. Да би се то променило потребно је уалагање у образовање становништва, његово здравље и иновативни потенцијал, поручили су учесници Регионалне конференције Популацијског фонда УН у Сарајеву.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић наводи да Влада Србије већ дуго промовише политику одрживог развоја, не само као питање популационе динамике и људског капитала, већ и као део циљева одрживог развоја УН Агенде 2030, изјавила је министар

Јоксимовићева истиче да је циљ Србије побољшање квалитета живота грађана – смањење сиромаштва, улагање у инфрастриктуру, повећање родне равноправности.

"Кроз чињеницу да је УН агенда 2030 постала део политичког оквира Европске уније, ми и у процесу ЕУ интеграција, а и кроз Национални инвестициони план заправо остварујемо оно што су циљеви одрживог развоја, а самим тим и могућност да задржимо наше људе који су наш људски капитал. Наши људи су наш највећи капитал", поручила је министарка.

У изјави за медије након конференције "Популациона динамика, људски капитал и одрживи развој у Југоисточној Европи" у Сарајеву, Јоксимовићева је навела да је питање одрживог развоја ваззно не само за Србију и земље региона, већ да је то тема којом се озбиљно баве све државе у свету, а посебно чланице Европске уније.

"Влада Србије је на одговоран начин приступила питању одрживог развоја, пре свега имајући у виду економију добробити коју водимо за наше грађане. Цела прича о мерама фискалне консолидације и свим параметрима који су се покренули на боље, има смисла само када људи осете да живе боље и имају јасну будућност у својој земљи, а Србија већ има прве показатеље тог позитивног тренда", подвукла је министарка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи