У Новом Саду о успостављању заједничког тржишта, без граница

Трилатерални састанак председника Србије Александра Вучића са премијерима Албаније и Северне Македоније Едијем Рамом и Зораном Заевим у Новом Саду. Главна тема трилатералног састанка је успостављање "малог Шенгена" ради бољег повезивања тржишта региона које обухвата 20 милиона људи.

Премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Зоран Заев синоћ су се састали са председником Вучићем и премијерком Аном Брнабић и прошетали улицама Новог Сада.

"Срећан сам што смо почели да бринемо о себи, што не морамо увек да имамо тутора већ што сами можемо да разговарамо и да се, као сад у Новом Саду, договарамо о доброј будућности за наше људе, за наше раднике, за наше сељаке и пре свега за младе људе, да остану у нашим земљама, а не да иду трбухом за крухом", рекао је председник Вучић.

Заев је указао да је потребно да се сарадња што више унапреди, јер постоји огроман капацитет који, како је рекао, до сада није искоришћен.

"Пре свега, сјајно је да смо сви овде и само покушавамо да размотримо теме о којима смо разговарали и разговарали и разговарали у многим приликама са нашим европским пријатељима", рекао је Рама.

Премијери Албаније и Северне Македоније допутовали су синоћ, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекала их је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Председник Вучић и премијерка приредили су вечеру гостима, а након тога прошетали су улицама Новог Сада.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 10. окт 2019, 14:50) - Aleksandar Todorović [нерегистровани]

Odličan potez!

Odličan potez! Treba privreda da ojača, poljoprivreda, Srbija, Albanija, Makedonija, BiH, Crna Gora to je skoro 20 miliona. Granice treba brisati. Ond problem granica Kosova postaje mnogo manji, i ona će Albance manje boleti što će severno od Ibra biti centralna Srbija. . Najmudrije odluke Vučića Srbi ne kapiraju!!!

(четвртак, 10. окт 2019, 10:25) - anonymous [нерегистровани]

Sačuvaj Bože!!

Jedino što mogu da zamislim je sačuvaj Bože i sakloni, samo nam to falilo!

(четвртак, 10. окт 2019, 09:20) - anonymous [нерегистровани]

Аlbanci

nam rade o glavi, a mi "pravimo""mali sengen" sa njima!?

(четвртак, 10. окт 2019, 09:15) - Душан [нерегистровани]

Чему

Чему ово служи осим подизању Албанске државе и омогућавању Албанцима да се лакше шире и праве њихово тржиште? Овакве грешке смо већ правили у историји.

(четвртак, 10. окт 2019, 08:49) - anonymous [нерегистровани]

Gde ste našli 20 miliona ljudi

u Srbiji, Albaniji i Makedoniji?

(четвртак, 10. окт 2019, 08:32) - anonymous [нерегистровани]

тај

Тај Рама не треба да долази у Србију.