Српска листа: Притисци Приштине неће нас одвојити од отаџбине Србије

Српска листа поново је осудила одлуку привремених приштинских институција којом се кажњава спот те најјаче странке косовских Срба за предстојеће парламентарне изборе јер се у њему помиње држава Србија.

"Већ 20 година Приштина врши најгоре притиске на Србе на Косову и Метохији и никако да схвати да не могу да нас натерају да се одрекнемо своје отаџбине Србије, чак ни применом најгоре силе", каже се у саопштењу Српске листе.

Та странка истиче да "најновији притисци и одлуке да се кажњава помињање Србије у споту Српске листе и долазак званичника државе Србије међу свој народ на Косову и Метохији, показују антисрпско расположење и нервозу која влада међу албанским лидерима у Приштини".

"Српска листа је апсолутно свесна синхронизованог деловања изнајмљених Срба, Раде Трајковић, Слободана Петровића, Ненада Рашића и Александра Јаблановића са једне стране, и њихових финансијера, ментора и суфлера из албанских партија, косовских институција и западних амбасада у Приштини, против српског народа који жели да живи на свом огњишту, поносан и частан", додаје се у саопштењу Српске листе.

Та странка истиче да "нема те казне, претње, ни забране која ће спречити српски народ да кличе својој отаџбини Србији и бира себи представнике који ће храбро заступати интересе Срба унутар косовских институција".

"Зато ћемо на изборима 6. октобра још једном показати колико смо јединствени, сложни и опредеЉени да се боримо за своје парче неба и земље на нашем Космету, терајући оловкама албанизоване Србе у политичку историју", закључује се у саопштењу Српске листе.

број коментара 0 Пошаљи коментар