Симић: ЦИК још без одговора на захтев Српске листе

Потпредседник Српске листе Игор Симић наводи да изборни панел за жалбе и приговоре још није одговорио на захтев ове странке да се укине одлука о забрани гласања са српским документима.

Игор Симић наглашава да ће Српска листа увек бити подршка народу, али и брана од насртаја било које врсте, па макар то било и институционално насиље које се врши на овај начин.

"Наши људи са терена и из општинских комисија нам јављају да ЦИК и даље спроводи то противзаконито упутство, иако изборни панел за жалбе није донео коначну одлуку. Мислим да је то довољан позив свим слободномислећим људима да јасно покажу на изборима да ли желе да гласају за оне који ћуте на овакво брутално кршење људских права, као што су ћутали сваки пут када је народ тражио помоћ, када су људе пребијали, нападали цркве, школе и све остале институције", рекао је Симић у Прилужју, преноси Косово онлајн.

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 12. сеп 2019, 21:54) - Hedona [нерегистровани]

KiM

Ovo je previše ako će samo da izađu albanci na glasanje a ne ljudi sa srpskim pasošem, to je strašno kao da nemaju prava glasa oni koji žive u Srbiji.

(четвртак, 12. сеп 2019, 17:57) - Slavisa [нерегистровани]

Na cekanju

Cekaju mentore da im kazu sta da rade .