Вучић са кардиналом Паролином

Председник Србије Александар Вучић састао се са Његовом еминенцијом кардиналом Пјетром Паролином, државним секретаром Свете столице.

Током сусрета, двојица саговорника разговарали су о јачању билатералних односа, заштити и унапређењу људских права хришћана и хришћанског културног наслеђа, као и о промовисању интеркултурног дијалога и сарадњи у мултилатералним оквирима, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Србије.

Председник Вучић је истакао да су односи Србије и Свете Столице посебно унапређени дводневном посетом Његове еминенције кардинала Пјетра Паролина Србији у јуну ове године приликом отварања новог седишта Међународне бискупске конференције Св. Ћирила и Методија.

Вучић је истакао да Србија високо уважава лично ангажовање Његове светости папе Франциска по кључним међународним питањима.

"Изузетно ценимо снажан допринос који Његова светост пружа на плану глобалне промоције мира, мирног решавања сукоба и заштите људских права, као и равномерног економског и друштвеног развоја, уз поштовања људског достојанства и заштиту најугроженијих", додао је Вучић.

Председник је нагласио да Влада Србије сваке године из буџета издваја средства у циљу унапређења сарадње са Римокатоличком и другим црквама и верским заједницама.

У договору са бискупијама, средства се усмеравају на пројекте обнове и изградње цркава и црквених објеката, пројекте очувања верског, културног и националног идентитета, као и на унапређење средњег и високог теолошког образовања.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 12. сеп 2019, 17:50) - anonymous [нерегистровани]

pregovor

Наш председник где год да оде примљен је са пуно уважавања. Својом политиком мира, борбом за добробит свог народа и својим понашањем стекао је велики углед