Косовска застава уколоњена са тврђаве

Косовска застава на средњовековној тврђави у близини Новог Брда је уклоњена, након што је јуче постављена, рекао је за РТК2 председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић.

Светислав Ивановић је рекао да је јутрос био на лицу места и да је све склоњено, "као да ништа није било".

"Разговарали смо о овом случају и са припадницима полицијске службе", навео је Ивановић.

Каже да нико није обавестио ову локалну самоуправу о постављању заставе и да су за цео случај сазнали из медија.

"Нисмо били уопште обавештени да је постављена, већ смо преко медија сазнали да се тамо нешто дешава, то је било у послеподневним часовима. Нико нас није обавестио, нити министарства, нити невладине организације, и радници општине нису знали шта се дешава", истакао је председник општине Ново Брдо.

Епархија рашко-призренска оштро је протестовала због недавног неовлашћеног служења римокатоличке мисе на темељима древног саборног храма Св. Николе и постављања политичких обележја тзв. Косова на српске средњовековне културно-историјске и верске споменике у новобрдској специјалној заштићеној зони. 

Поводом постављања косовске заставе на српској тврђави у Новом Брду, Министарство културе и информисања указује да "никакве шарене тканине нејасног симболичког значења не могу да послуже другој намени него да обришу прашину векова са бисера српске средњoвековне духовности европске и светске културне баштине". 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 16. авг 2019, 15:42) - anonymous [нерегистровани]

Alo

Uredite to mesto, postavite cuvara i cuvarnicu, mladima treba posao a ne to tako stoji niko od nasih tamo ne ide pa kad neko drugi ode odma panika i haos.Ako tvrdjava ima vrednost onda je cuvajte i napravite i kulturne dogadjaje tamo.

(петак, 16. авг 2019, 14:20) - Moravac [нерегистровани]

Sramota

Predsednik opstine N. Brdo nije obavesten o incidentu na tvrdjavi, i ako se od sedista opstine u Bostanu jasno vidi cela tvrdjava...