Министарство о косовској застави: Тканине нејасног значења

Поводом постављања косовске заставе на српској тврђави у Новом Брду, Министарство културе и информисања Републике Србије издало је саопштење. Министарство сматра да никакве шарене тканине нејасног симболичког значења не могу да послуже другој намени него да обришу прашину векова са бисера српске средњoвековне духовности европске и светске културне баштине.

Мотиве за то, како је саопштено из Министарства културе, предцивилизацијско понашање на Новом Брду можда треба потражити у дубоким вировима и тами варварске свести, која у недостатку сопственог, посеже за отимањем туђег културног наслеђа и идентитета.

"Охрабрујемо узурпаторе из тзв. 'приштинске власти' да наставе да се брукају пред честитим делом албанске јавности и пред целим светом, јер тиме само помажу Србији чији су, подсећамо их, саставни део, који је у стању пролазне политичке заблуде", закључује се у саопштењу.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 17. авг 2019, 00:35) - Петрија [нерегистровани]

То је Министар!

Ово саопштење тумачим као дугорочну државну стратегију и темељ државне политике, у вези са Косовом и Метохијом. Сјајно саопштење, заиста. Браво за господина Владана Вукосављевића!

(петак, 16. авг 2019, 12:53) - anonymous [нерегистровани]

Nažalost

Sem saopštenja preko saopštenja ništa...

(петак, 16. авг 2019, 11:49) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Mi smo prvaci sveta u saopstenjima.