Медији: Вучић 23. јула са Урсулом фон дер Лајен

Председник Србије Александар Вучић састаће се 23. јула са будућом председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, сазнаје Прва телевизија.

Немачка министарка одбране Урсула фон дер Лајен предложена је јуче за председницу Европске комисије, након што су лидери ЕУ постигли договор о новом вођству европских институција.

У кабинету председника Србије за Блиц су коментарисали именовања унутар европских институција, наводећи да су нови европски лидери пријатељи председника Александра Вучића, али да је пред Србијом и даље мноштво изазова.

У Вучићевом кабинету кажу да је реч о људима са којима председник Србије негује добар однос.

"Реч је о пријатељима председника Вучића, али упркос томе, у политичко-дипломатском смислу и даље нас очекује тежак период и много изазова", кажу на Андрићевом венцу.

Иначе, на место председника Европског савета јуче је именован белгијски премијер Шарл Мишел, док је шпански министар спољних послова Ђозеп Борел предложен за новог шефа европске дипломатије.

За председника Европске централне банке (ЕЦБ) предложена је Кристин Лагард, директорка Медународног монтерног фонда (ММФ).

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 03. јул 2019, 10:06) - Luka [нерегистровани]

Prijateljstvo

Treba da unapredjujemo stara u gradimo nova prijateljstva koja će veoma značiti za dalji napredak Srbije.

(среда, 03. јул 2019, 09:26) - jelena [нерегистровани]

bravo

Dobra saradnja cini bolju buducnost!

(среда, 03. јул 2019, 08:38) - SasaRu [нерегистровани]

SasaRu

Србија је поред успешно спроведених реформи и модернизацији уз јачање економије великим залагањем председника Александра Вучића постала нови европски лидер. Тако треба наставити и убудуће стварањем пријатељстава са државама у региону.